Planten boeken en lezen

Altijd leuk om te weten waar een Passie vandaan komt

Wie ben ik

Mijn naam is Adewij de Wit, een heerlijke boerendochter die vanaf dag 1 al heerlijk met mijn vingertjes in de aarde zat te frutten en met tuinieren bezig was. Mijn vader had een grote moestuin, dus toen de dag aanbrak dat ik, na hem natuurlijk veel geholpen te hebben, mijn eigen stukje in de tuin mocht hebben, ging ik totaal los met duizendschonen en aardbeienplantjes.

Ook op mijn kamertje was ik altijd bezig qua planten. Elke zaterdag was ik mijn plantjes aan het verzorgen en stekjes aan het maken, wat resulteerde in een complete rimboe aan planten.
Ik was weinig vroeger binnen te vinden, liep door stromende regen op zoek naar bloemen in het bos en gaf deze vol liefde aan mijn moeder, die zelfs het bosje onkruid die ik had geplukt in een vaasje zetten.
In die tijd was het programma voor een bollenboer dochter nog zo dat zei geen bollenboer mocht worden of iets dergelijks in de bloemen en planten, daar was namelijk te weinig in te verdienen vond mijn vader. Oftewel een opleiding op de tuinbouwschool werd compleet afgewezen en ik moest maar wat anders gaan doen. Nou iedereen zal wel begrijpen dit was niet de oplossing. De vervolgopleiding was rampzalig, mijn liefde voor tuinieren en was te groot en ik ontwikkelde door mijn liefde voor planten zelfs de plantenkennis en de namen.

Na school vele banen in het groen gehad weliswaar vaak op kantoor, maar ik was altijd al blij als ik orders of iets dergelijks mocht invoeren waar een plant of bloem bij betrokken was.
Op momenten dat ik tot rust wil komen, ben ik te vinden in mijn tuin of ben ik bezig met kamerplanten, oftewel een tuin of kamer kan niet klein groot, breed of smal zijn elke stijl kan ik er in maken en heeft zijn of haar Passie.

Planten boeken en lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven